Ziua 16 – Musulmanii din Kosovo

Informații:

Părinții Maicii Tereza s-au născut în Kosovo. În vremuri străvechi, Kosovo era cunoscut ca centru al regatului Dardanian, unde mesajul creștin a ajuns pentru prima dată în timpul apostolului Pavel (Romani 15:19).

Kosovo este țara din Europa cu cea mai mare proporție de musulmani (aproximativ 92%). Creștinii reprezintă o minoritate și împreună (catolici, ortodocși și protestanți), alcătuiesc aproximativ 7% din populație. Musulmanii și creștinii trăiesc în general împreună într-un mod tolerabil, cu toate că eforturile recente ale grupurilor extremiste de a re-islamiza Kosovo, în special pe cei mai tineri, au sădit o sămânță amenințătoare pentru viitorul țării.

Biserica evanghelică a avut parte de o creștere între anii 2000 și 2008, și se estimează că peste 12.000 de oameni sunt astăzi ucenici ai lui Isus Hristos. În 2007, comunitatea protestantă a fost recunoscută oficial de către stat în Legea privind Drepturile și Libertățile Religioase, ceea ce înseamnă că începând de atunci convertirea și libertatea de credință sunt protejate de constituție. Mulți kosovari sunt în general deschiși la Evanghelie. Cu toate acestea, noii credincioși resimt presiune din partea familiilor lor și, de asemenea, din partea foștilor lor prieteni.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă pentru tinerii care emigrează în Europa de Vest, căutând o viață mai bună, ca ei să ajungă să-L cunoască pe Isus Hristos în călătoriile lor.
  • Rugați-vă pentru plantarea de noi biserici în Kosovo. Există multe orașe și sate unde încă nu există biserici și unde sunt necesari mai mulți lucrători în recoltă. Există, de asemenea, încă prea multe grupuri de oameni care nu au auzit evanghelia în Kosovo, cum ar fi sârbii, bosniacii, turcii și goranii, precum și o mare parte din roma, ashkali și egipteni.
  • Rugați-vă pentru pace în nordul Kosovoului, unde există un conflict în creștere între Kosovo și Serbia. Este nevoie de adevărată pace și reconciliere prin Isus.

Lasă un Răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.