Vești din Grecia

Jon și Raluca provin din Biserica Betezda din Michigan, Statele Unite ale Americii și au auzit chemarea lui Dumnezeu de a-L sluji cu toată inima și cu tot cugetul. S-au întâlnit la Centrul Român de Studii Transculturale, unde au fost studenți timp de doi ani. Dumnezeu le-a pus pe inimă o pasiune deosebită pentru popoarele musulmane și în special pentru cel afgan și le-a călăuzit pașii spre Grecia unde se implică în slujire printre refugiați. Acolo, Jon se implică în lucrarea de ucenicizare a noilor convertiți, iar pe lângă asta dezvoltă resurse media creștine pentru afgani, care apoi sunt distribuite prin radio, internet sau carduri de memorie. În ceea ce o privește pe Raluca, ea slujește în cadrul unui centru de meșteșuguri, unde refugiații sunt învățați o meserie, pentru a putea apoi să-și găsească un loc de muncă. În același timp, acolo li se împărtășește Evanghelia și se pune accentul pe ucenicizare. Iată în continuare ultimele vești din teritoriul lor de slujire:

Asemenea altor țări, Grecia este în carantină din cauza coronavirusului. Grecia este una dintre țările care a declarat stare de urgență foarte devreme, la mijlocul lunii martie când erau mai puțin de 300 de cazuri, și Îi mulțumim Domnului că numărul de cazuri este în continuare destul de mic. În Atena toate centrele unde refugiații primeau mâncare și ajutor au fost închise, făcând situația care deja era destul de dificilă, foarte grea.
Am reușit însă să primim aprobările de lucru necesare și în această lună și jumătate au fost distribuite peste 3000 de pachete cu mâncare caldă și în jur de 500 de pachete cu alimente în zonele unde locuiesc refugiații și la familiile care frecventează centrul nostru. Acest lucru a fost o mare bucurie pentru ei și o ușă deschisă pentru evanghelizare.

Raluca:
Skills Training Center, centrul unde predau cursurile de pirogravură și de croitorie, a fost închis în această perioadă, dar lucru nu a încetat. Mașinile de cusut au fost împărțite la câteva femei refugiate și am început să coasem măști de bumbac care au fost apoi donate în comunitate. De asemenea, studenții au primit acasă croșete, ace și diferite unelte de lucru manual și cu ajutorul internetului au învățat să facă diferite obiecte folositoare pentru ei și familiile lor. Menținem legătura cu fiecare din ei și încercăm să îi încurajăm și să ne rugăm pentru ei.

Jon:
Mercy Media, unde lucrez eu, a distribuit calculatoarele și aparatura celor din echipă și activitatea merge înainte din casele noastre. Pentru noi volumul de lucru s-a mărit, pentru că cererea de programe radio și resurse creștine media în farsi/dari a crescut. Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu că Cuvântul Lui nu este în carantină și prin intermediul undelor radio sau internet ajunge în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Bisericile sunt închise în Grecia, dar acest lucru credem că a unit biserica globală mai mult ca niciodată. Atât noi, cât și refugiații de aici au familii peste tot în lume, din țările din care au plecat până-n țările în care speră să ajungă într-o zi. Așa că am avut ocazia nu doar să ne întâlnim cu biserica de aici pe internet, dar și să avem părtășie și să petrecem timp în rugăciune cu frați și surori de pe tot globul.
Vedem această criză ca pe o mare oportunitate. Pe de-o parte, este un timp în care noi, creștinii, putem străluci prin pace, bucurie, speranță, fapte bune și sacrificiu și pe de altă parte, atât grecii cât și refugiații sunt mult mai deschiși să audă Evanghelia. Rugăciunea noastră este ca atât noi, cât și toți creștinii, să aibă ochii deschisi la ușile deschise pe care Dumnezeu le pune în calea noastră și să lucrăm în via Lui neobosiți, până când El ne va chema acasă.