Proiectul România 100%
Etniile din România
Maghiarii
Recensământul din 2002: – 1.431.807
Recensământul din 2011: – 1.227.623
Etnicii maghiari sunt prima și cea mai numeroasă comunitate din România, după români.
Ei sunt prezenți aproape în toată țara, însă au o pondere însemnată în județele Harghita (84%), Covasna (74%), Mureș (40%), Satu Mare (35%), Bihor (25%) și Sălaj (23%).
Printre cei peste 1,2 mil. de etnici maghiari stabili în România (anul 2011), există numai 6430 de penticostali, ceilalți fiind majoritatea
romano-catolici și reformați.
Motive de rugăciune:
• Ne rugăm ca Dumnezeu să ridice lucrători în comunitatea maghiară și să se nască o generație nouă de maghiari care să-L caute pe Dumnezeu.
Denisa
Denisa face parte din Biserica Penticostală Betel din Arad. La vârsta de 14 ani a conștientizat nevoia de a avea o relație personală cu Dumnezeu și în urma studiului intens al Bibliei s-a produs în ea nașterea din nou. La vârsta de 16 ani a încheiat legământ cu Domnul în apa botezului și încă de atunci a început implicarea ei în biserică în diferite forme: ca învățătoare la școala biblică pentru copii sau prin cântare în cadrul grupului de tineri. Deși dorința de a fi misionară s-a născut în inima ei încă din copilărie și a persistat, chemarea specifică a primit-o la vârsta de 23 în urma parcurgerii cursului Kairos. Până la această vârstă a avut parte de pregătire spirituală în biserica din care face parte, pregătire academică în domeniul medical (dorința ei de a fi misionară implica și dorința de a fi asistentă medicală pentru a putea ajuta oamenii și în mod practic), iar după primirea chemării a urmat pregătirea teologică și misiologică timp de doi ani la Centrul Român de Studii Transculturale. După absolvire a urmat acreditarea în cadrul APME, iar în prezent slujește pe termen lung în Madagascar, unde se implică în evanghelizarea și ucenicizarea fetelor și copiilor, precum și în domeniile educațional și medical, ca punți de legătură pentru evanghelizare.
Motive de rugăciune:
- Protecție spirituală, fizică și emoțională.
- Înțelepciune în relațiile cu localnicii – comunicare eficientă.
- Propășire în lucrările în care este implicată deja și călăuzire specifică pentru viitor.
Lasă un Răspuns