Fundația House of Hope este o organizație non-guvernamentală, non-profit, fondată în anul 2000 de Biserica Evanghelică „Comunitatea Poporul lui Dumnezeu” în colaborare cu FIDA International (organizație finlandeză) și PMU InterLife (organizație suedeză).
De mulți ani, Casa Speranței există pentru a da speranță și influență diferitelor comunități prin promovarea valorilor, recunoașterea potențialului și dezvoltarea în diverse domenii ale vieții, domeniul educațional, social, psihologic și spiritual.
Căutând să ofere un mediu sigur, House of Hope prin programul său, provoacă și stimulează includerea în societate a grupurilor țintă, astfel încât vocea lor să fie auzită.
Centrul House of Hope există cu scopul de a dezvolta și a ajuta la dezvoltarea educației în regiune în conformitate cu cele mai înalte standarde internaționale.
Casa Speranței și-a început activitatea inițial în Vuștrri și Mitrovica iar mai târziu în Priștina, Kaçanik și Obiliq, respectiv Miloșeva.
Situată în 3 orașe diferite din Kosovo, cum ar fi Prishtina, Miloșeva și Kaçanik, principalul accent al Organizației a fost identificarea nevoilor esențiale pentru anumite comunități și contribuția la satisfacerea acestor nevoi prin sprijinirea și încurajarea diferitelor grupuri și a persoanelor cheie din aceste comunități.
Programul din comunitatea rromă
Din 2010, Casa Speranței a început un proiect special pentru dezvoltarea comunităților RAE (Rroma-Așcalii-Egipteni) din Pristina. Proiectul este axat pe educarea copiilor și întoarcerea lor la școală. Deși numele programului este „Sponsorizarea copiilor”, implementarea se bazează pe comunitate, precum familiile, femeile, tinerii și cu siguranță copiii din centru.
Copiii sunt pe deplin încurajați și sprijiniți atunci când se întorc la școală. De asemenea, s-a lucrat mult între părinții și familiile rrome în legătură cu creșterea gradului de conștientizare cu privire la diverse probleme precum: educația sanitară, abilitățile de viață, familia etc.
Activitățile regulate din cadrul programului sunt: cursuri profesionale (engleză, germană și croitorie), vizite în familii cu scopul de a fi o încurajare și a proclama Evanghelia, întâlniri cu femeile (lecții biblice și lucru manual), asistarea copiilor la teme, cluburi creative pentru copii, întâlniri cu copiii – lecții biblice și memorarea de versete biblice, activități sportive, cluburi pentru adolescenți, Open House – activitate gratuită cu jocuri pentru copii și tineri, matematică creativă. Alte activități periodice care au loc în cadrul programului sunt: tabere sportive, tabără de vară, săptămâna copiilor, cursuri de muzică, excursii și vizite în afara centrului, activități de curățenie și mediu, seminarii și traininguri.
Suntem deplini recunoscători lui Dumnezeu pentru modul în care El a lucrat în această comunitate, unde vedem tineri care l-au primit în viața lor pe Isus ca Domn și Mântuitor. Ardijan e un tânăr care a participat constant la întâlnirile cu copiii iar în urmă cu 3 ani a declarat că își dorește să încheie legământ cu Dumnezeu în apa botezului. De atunci a fost voluntar o perioadă la centru iar acum lucrează cu normă întreagă la centru iar dorința lui este ca în viitorul apropiat să plantăm o biserică în comunitatea RAE.