Ghiță Rițișan

Este unul dintre membri fondatori ai Agenției Penticostale de Misiune Externă, iar din 2008 este președintele organizației. Ordinat în 1992, după absolvirea ITP, a slujit timp de 17 ani în Dobrogea ca pastor dar și în proiecte regionale de plantare de biserici. În perioada 2004-2008 a fost președintele Comunității Regionale Penticostale Constanța. Este fondatorul și președintele Centrului Român de Studii Transculturale din Agigea (Constanța). Căsătorit cu Irina și au împreună două fete, Irisa Iulia și Lea Priscila. În prezent locuiesc la Cluj-Napoca și sunt implicați în Biserica Penticostală Filadelfia.

Mircea Deteșan Sr.

Este unul dintre cei 5 membri fondatori ai APME, din anul 2012 fiind VicepreședinteSlujește ca și pastor în biserica „Alfa și Omega” din Turda, fiind ordinat în această biserică din anul 1990. La acest moment este Secretarul Comunității Regionale Penticostale Cluj.

Face parte din grupul fondator al Fundației EBE (Educație Biblică prin Extensie), organizație care slujeșește prin programe de echipare de lideri slujitori în mișcarea evanghelică, din anul 2003 fiind Directorul Executiv al organizației. Prin parteneriatele cu EBE a fost de mai multe ori în călătorii de misiune pe termen scurt, de 3 ori făcând acest lucru pentru participarea la programe de echipare a liderilor slujitori în Vietnam între anii 2000 – 2005.

Este căsătorit cu Mioara și au împreună 4 copii, doi băieți și două fete, toți 4 fiind la rândul lor căsătoriți. Familia Deteșan se bucură și de cei 6 nepoți pe care deocamdată îi au.

Vasilică Croitor

Născut în nordul țării, s-a mutat pe un câmp de misiune din sud în 1997, după absolvirea Institutului Teologic Penticostal din București.
Este membru fondator al APME și a călătorit deseori în Asia și Africa promovând misiunea externă.
Din 2014 este președintele
Comunității Regionale Penticostale Constanța (județele Constanța, Galați, Brăila și Tulcea). Editura pe care o conduce a publicat peste 100 de cărți.

 

 

Rick Cunningham

Emil Meștereagă

Fratele Emil este pastor al Bisericii Penticostale ’’Vestea Bună’’ din București, vicepreședinte al Comunității Regionale Penticostale București, și pastorul studenților la Institul Teologic Penticostal din București unde este titular la predarea cursului de Misiologie și formare misionară.

Licențiat în Teologie Pastorală la ITP și doctorand la Facultatea de teologie ’’Andrei Șaguna’’ din cadrul Universității ’’Lucian Blaga’’ din Sibiu.

Este căsătorit cu Nicoleta și au împreună două fete, Andreea și Laura.

Iacob Berghianu

Florin Cîmpean

 

 

Bishop Florin T. Cimpean serves as Senior Pastor of Philadelphia Romanian Church of God in Chicago since 2001. This is one of the largest and oldest Romanian churches in USA. Pastor Cimpean got his BA from ITP Bucharest, M. Div. from PTS and did his doctoral work at Vanderbilt University. Bishop Cimpean also serves as Chair of COG Romanian Council, President of Discover Your Mission Inc. and Chancellor of Sola Scriptura College & Seminary. Pastor Cimpean travels internationally to preach and teach theology, leadership and missions.

With this his wife Michelle, they have two awesome children, Anthony and Abigail.

Bishop Cimpean is passionate about God and His people, his family and world missions.