Ghiță Rițișan

Este unul dintre membrii fondatori ai Agenției Penticostale de Misiune Externă, iar din 2008 este președintele organizației. A fost ordinat în 1992 după absolvirea ITP, a slujit timp de 17 ani în Dobrogea ca pastor, dar și în proiecte regionale de plantare de biserici.

În perioada 2004-2008 a fost președintele Comunității Regionale Penticostale Constanța. Este fondatorul și președintele Centrului Român de Studii Transculturale din Agigea (Constanța).

Este căsătorit cu Irina, au împreună două fete căsătorite, Irisa-Iulia și Lea-Priscila și un nepot. În prezent locuiesc la Cluj-Napoca și sunt implicați în Biserica Penticostală Filadelfia.

Mircea Deteșan Sr.

Este unul dintre cei 5 membri fondatori ai APME, din anul 2012 fiind vicepreședinteSlujește ca pastor în Biserica Alfa și Omega din Turda, fiind ordinat în această biserică din anul 1990. În prezent este secretarul Comunității Regionale Penticostale Cluj.

Face parte din grupul fondator al Fundației EBE (Educație Biblică prin Extensie), organizație care slujeșește prin programe de echipare de lideri slujitori în mișcarea evanghelică, din anul 2003 fiind directorul executiv al organizației. Prin parteneriatele cu EBE a fost de mai multe ori în călătorii de misiune pe termen scurt, de 3 ori făcând acest lucru pentru participarea la programe de echipare a liderilor slujitori în Vietnam între anii 2000 – 2005. Este căsătorit cu Mioara și au împreună 4 copii, doi băieți și două fete, toți 4 fiind la rândul lor căsătoriți. Familia Deteșan se bucură și de cei 6 nepoți pe care deocamdată îi au.

 

Vasilică Croitor

Născut în nordul țării, s-a mutat pe un câmp de misiune din sud în 1997, după absolvirea Institutului Teologic Penticostal din București.
Este membru fondator al APME și a călătorit adesea în Asia și Africa promovând misiunea externă.
Din 2014 este președintele
Comunității Regionale Penticostale Constanța (județele Constanța, Galați, Brăila și Tulcea). Editura pe care o conduce a publicat peste 100 de cărți.

 

 

Rick Cunningham

Rick Cunningham este pastor, profesor de misiune și misionar cu 35 de ani de experiență. Face parte din comitetele de conducere ale APME și CRST și din echipa pastorală a Bisericii Vestea Bună din București.
Este membru PEF, PEM, Assemblies of God World Missions, WAGF Missions Commission și slujește ca mobilizator al bisericilor pentru misiunea externă.
Este căsătorit de 43 de ani cu Jan Cunningham – fondatoare a organizației KidzRomania – și au împreună trei băieți care sunt la rândul lor implicați în slujire, unul dintre ei fiind misionar în Asia, altul pastor în SUA și altul lucrător.

 

Emil Meștereagă

Fratele Emil este pastor al Bisericii Penticostale Vestea Bună din București, vicepreședinte al Comunității Regionale Penticostale București și pastorul studenților la Institul Teologic Penticostal unde este titular la predarea cursului de Misiologie și formare misionară.

Licențiat în Teologie Pastorală la ITP și doctorand la Facultatea de Teologie Andrei Șaguna din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu.

Este căsătorit cu Nicoleta și au împreună două fete, Andreea și Laura.

 

Iacob Berghianu

Licențiat în Științe Economice la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, a absolvit cursurile Institutului Teologic Penticostal București și ale Leadership Bible Institute de pe lângă Prison Fellowship International, organizație afiliată la ONU. Promotor constant al evanghelizării și misiunii, a slujit în cadrul Misiunii Creștine pentru Închisori – Prison Fellowship România, în calitate de Director Regional Nord.

A fost desemnat primul Coordonator al Departamentului de Evanghelizare și Misiune al Cultului Creștin Penticostal, făcând parte și din Consiliul Bisericesc Național. De mai bine de 11 ani face parte din Consiliul Director al Credo TV, fiind și realizatorul a două emisiuni: Să-L cunosc pe El și Răspunsuri pentru ViațăA devenit membru al Consiliului Director al APME în anul 2008, calitate în care a făcut vizite la misionari ai agenției în India, Egipt și Etiopia. Are șase copii și nouă nepoți.

Florin Cîmpean

Florin Cîmpean este absolvent al Institutului Teologic Penticostal din București și a studiat la Pentecostal Theological Seminary din Cleveland, TN și la Universitatea Vanderbilt din Nashville, TN.
Din 2001, slujește ca pastor senior al Bisericii Philadelphia din Chicago, una dintre cele mai mari și mai vechi biserici românești din Statele Unite ale Americii.
Este 
copreședinte al Discover Your Mission, organizația parteneră a Agenției Penticostale de Misiune Externă din România.
Florin este căsătorit cu Michelle și au împreună 2 copii – Anthony și Abigail.