Consiliul Director

Ghiță Rițișan
Ghiță Rițișan
Este unul dintre membrii fondatori ai Agenției Penticostale de Misiune Externă, iar din 2008 este președintele organizației. A fost ordinat în 1992 după absolvirea ITP, a slujit timp de 17 ani în Dobrogea ca pastor, dar și în proiecte regionale de plantare de biserici. În perioada 2004-2008 a fost președintele Comunității Regionale Penticostale Constanța. Este fondatorul și președintele Centrului Român de Studii Transculturale din Agigea (Constanța). Este vicepreședinte al PEM (Pentecostal European Mission) din 2015 și membru în Comitetele Mondiale Penticostale de Misiune (WAGFMC/WPF-MC). Este căsătorit cu Irina, au împreună două fete căsătorite, Irisa-Iulia și Lea-Priscila și un nepot. În prezent locuiesc la Cluj-Napoca și sunt implicați în Biserica Penticostală Filadelfia.
D. Mircea Deteșan
D. Mircea Deteșan
Este unul dintre cei 5 membri fondatori ai APME, din anul 2012 fiind vicepreședinte. Slujește ca pastor în Biserica Alfa și Omega din Turda, fiind ordinat în această biserică din anul 1990. În prezent este vicepreședintele Comunității Regionale Penticostale Cluj. Face parte din grupul fondator al Fundației EBE (Educație Biblică prin Extensie), organizație care slujește prin programe de echipare de lideri slujitori în mișcarea evanghelică, din anul 2003 fiind directorul executiv al organizației. Prin parteneriatele cu EBE a fost de mai multe ori în călătorii de misiune pe termen scurt, de 3 ori făcând acest lucru pentru participarea la programe de echipare a liderilor slujitori în Vietnam între anii 2000 – 2005. Este căsătorit cu Mioara și au împreună 4 copii, doi băieți și două fete, toți 4 fiind la rândul lor căsătoriți. Familia Deteșan se bucură și de cei 6 nepoți pe care deocamdată îi au.
Rick Cunningham
Rick Cunningham
Rick Cunningham este pastor, profesor de misiune și misionar cu 36 de ani de experiență. Face parte din comitetele de conducere ale APME și CRST și din echipa pastorală a Bisericii Vestea Bună din București. Este membru PEF, PEM, Assemblies of God World Missions, WAGF Missions Commission și slujește ca mobilizator al bisericilor pentru misiunea externă. În prezent este coordonatorul regional pentru misionarii APME din India, Nepal și Bangladesh. Este căsătorit de 45 de ani cu Jan Cunningham – fondatoare a organizației KidzRomania – și au împreună trei băieți care sunt la rândul lor implicați în slujire, unul dintre ei fiind misionar în Asia, altul pastor în SUA și altul lucrător.
Iacob Berghianu
Iacob Berghianu
Licențiat în Științe Economice la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca și absolvent al Institutului Teologic Penticostal București și al Leadership Bible Institute de pe lângă Prison Fellowship International, organizație afiliată la O.N.U. Promotor constant al evanghelizării și misiunii, a slujit în cadrul Misiunii Creștine pentru Închisori – Prison Fellowship Romania, în calitate de Director Regional Nord, apoi ca prim Coordonator al Departamentului de Evanghelizare și Misiune al Cultului Creștin Penticostal, făcând parte și din Consiliul Bisericesc Național. De mai bine de 13 ani face parte din Consiliul Director al Credo TV, fiind și realizatorul a două emisiuni tv: Să-L cunosc pe El și Răspunsuri pentru Viață. A devenit membru al Consiliului Director al APME în anul 2008, calitate în care a făcut vizite la misionari ai agenției în India, Egipt și Etiopia. Din februarie 2019 a preluat responsabilitatea de Coordonator APME pentru Africa Sub-Sahariană, efectuând o primă vizită în această calitate în Mozambic. Este căsătorit cu Anemarie și are șase copii, toți căsătoriți, și nouă nepoți.
Emil Meștereagă
Florin Cîmpean
Ileana-Ina Hrișcă